Hoppa till huvudinnehåll
Qliro FAQ

Vad är kundkännedomsfrågor och hur fungerar det?

Qliro är enligt lag skyldig att ha kännedom om våra kunder och hur våra produkter används. När du blir kund hos oss kan man därför behöva svara på ett antal så kallade kundkännedomsfrågor.

För oss är det viktigt att det är både enkelt och tryggt att använda våra tjänster. I våra policys kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och generellt jobbar kring dataskydd. Om du har frågor eller synpunkter om denna uppdatering är du varmt välkommen att höra av dig till kundservice, du hittar en länk längst nere på sidan. Du kan även läsa mer om kraven kring kundkännedom på Svenska Bankföreningen.

 

Enligt vilken lag är Qliro skyldiga att ha kännedom om mig?

Penningtvättslagen - Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Enligt lagen är Qliro AB skyldiga att förhindra att Qliros erbjudna produkter och tjänster missbrukas i syfte att tvätta pengar eller finansiera terrorism. Lagen ställer krav på att Qliro har god kännedom om dig som kund och dina affärer som du genomför genom Qliro. Det gäller för alla kunder hos Qliro, utan undantag.

 

Vad är penningtvätt?

Penningtvätt är den olagliga process genom vilken kriminella försöker få det att se ut som att pengar som förtjänats på olagligt vis tycks vara legalt förtjänade.

Illegala förtjänster från exempelvis bedrägeri, stöld eller droghandel byter skepnad och ser ut att komma från hederligt arbete eller schysta affärer. Genom penningtvätten döljer man pengarnas ursprung genom att man försvårar spårningen tillbaka till dess ursprung.

 

Jag trodde bara det här gällde om man är en bankkund?

Det är inte bara banker som omfattas av penningtvättslagen utan många olika verksamheter. Qliros verksamhet omfattas av lagen och kraven.

 

Hur behandlas svaren?

Svaren som Qliro får av dig behandlas konfidentiellt och omfattas av banksekretessensamt personuppgiftslagen.

 

Vad används svaren till?

Qliro använder svaren för att säkerställa att Qliro har god kännedom om dig som kund och hur du använder Qliros produkter och tjänster.

 

 

Kontakta kundservice

  • Var denna sida till hjälp?